Sonntag, 20. März 2011

Vanasõnad

Minu elus on mõned vanasõnad, mille järgi ma elan. Katsun need siia kirja panna ja need ka lahti seletada.

Vaata alati päikese poole, siis jäävad varjud selja taha.
Tõepoolest, kui oled optimist ja positiivse ellusuhtumisega inimene, siis sa ei märka seda viha ja kadedust maailmas. Las teised siis sisisevad ja kadetsevad.

Kui sulle miski ei meeldi, siis muuda seda. Kui sa ei saa seda muuta, siis muuda oma suhtumist. Ära virise. (Maya Angelou)
Eks me ikka üritame muuta olukorda, mis meile ei meeldi, aga see vanasõna ütleb seda, et kui meil ei õnnestu seda muuta, siis me peame ju muutma iseennast. Olles ise positiivne, suudame me olukorda ka taluda, ükskõik kui vastumeelne see alguses ka polnud. See kõik saab alguse meie mõtlemisest. Virisemine ja kriitika ei too meile lahendust, see ruineerib meid endid ja tekitab stressi.


Väikesed võimalused on sageli suurte asjade alguseks. (Demosthenes)
Eks ta ju nii olegi, et üks väike asi või antud võimalus saab lõpuks millekski väga ilusaks ja suureks. Olgu see väike põgus tutvus, mis viib välja lõputult suure sõpruseni või mistahes tegevuseni või asjani.

Kõige olulisem elus pole mitte see, et sa kunagi ei kuku, vaid see, et tõused alati püsti. (Nelson Mandela)
Nii ongi. Eks me elus kukume kõik ja korduvalt, aga kas kõik suudavad uuesti tõusta püsti. Tõenäoliselt on tõusuks võimelised ainult tugevamad meist.


Mõelge kõik teiegi, milline on see vanasõna, mis sobiks just iseloomustama teie elu ja saatust.....

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen