Dienstag, 8. März 2011

Saksa keele ja Comeniuse nädal



Tabasalu koolis on tavaks kevaditi organiseerida saksa keele ja Comeniuse nädalat. Eelmisel aastal kandis nädal pealkirja "Aastaaegade maagia". Seekordne teema on "Aastaajad - meie võrratud pärlid". Teema on seotud meie Comeniuse projektiga "4 aastaaega".

Jõudude ühendamine ehk siis koostöö kolleegidega nii koolisiseselt kui ka kooliväliselt on laiendanud aasta aastalt ürituse mahtu. Nädala raames on algklassiõpilastel võimalus osaleda joonistusvõistlusel. Eelmisel aastal joonistati teemal "Saksa asjad minu kodus", sel aastal saadi inspiratsiooni vendade Grimmide muinasjuttudest ja teemaks oli "Minu lemmikmuinasjutt".

Põhikooli saksa keele õpilased võtsid mõõtu olümpiaadil ja selgitati välja klasside parimad. Iga klassi 3 parimat saavad võimaluse esindada kooli maakonna saksa keele olümpiaadil.

Comeniuse projekti raames valmiv ajaleht "Kevad" ootab ka oma kaastöid ja kõik 1.-12.klassi õpilased saavad veel esitada nii luuletusi kui ka proosatekste teemal "Kevad meis ja meie ümber".

7.klassi saksa keele õppijate kaasabil läheb ladusalt ka ettevõtmine "Laula koos meiega", kus suuremad saksa keele õppijad laulavad nooremate klasside õpilastega ja koos õpitakse selheks ka üks lihtne laul "Wir machen Pa-Pa-Pa". Räägitakse saksa keelest ja saksa keele õppe võimalustest Tabasalu koolis. Ühesõnaga reklaamitakse saksa keelt sellises mõnusas võtmes.

Nädala nael on aga vabariiklik veebipõhine viktoriin "Saksamaa eile ja täna", mis sai loodud minu ja Paide Ühisgümnaasiumi saksa ja inglise keele õpetaja Ellen Rosimannusega koostöös. Meeldiv võimalus nii saksa keele õppijatele kui ka saksa keelega mitte kokku puutuvatele õpilastele on see viktoriini lahendamine. Viktoriin aitab Saksamaa eluolu, kultuuri, geograafiat ja ajalugu meile lähemale tuua ja rohkem mõista. Uskumatult suur huvi on olnud viktoriini vastu ja tõepoolest on terve vabariik kaasa haaratud ja õpilasi osaleb sellel nii Kiviõlist, Tartust, Tallinnast, Paidest kui ka Tõrvast. Ei jõuagi kõiki koole üles lugeda. Saabunud vastuseid on tänaseks 276.

Aitäh kõigile õpetajatele ja õpilastele, kes võtsid vaevaks viktoriinil osaleda! Parimad selguvad peale 18.märtsi.

Saksa keele ja Comeniuse nädala loogiline lõpp on tavaliselt üks kontsert, kus esinevad õpilased saksakeelsete ja eestikeelsete laulude ja luuletustega. Autasustatakse ja tunnustatakse nädala tublimaid tegijaid. Diplom ja maiustus on see, mis iga tubli laps endale võiduks saab.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen