Donnerstag, 10. März 2011

Mida meil on õpetajatena õpilastelt õppida...

Lõppenud saksa keele ja Comeniuse nädal näitas seda, et meil on mida õpilastelt õppida.

Kui anda õpilastele võimalus midagi teha, siis nad saavad ka sellega hakkama. Mul on 2 c klassis üks väga tubli saksa keele huviline laps. Kena oli vaadata, kuidas ta solistina nii dinosaruruse laulus kui ka laulus "La Ola" igasuguse kartuseta üles astus ja väga võimsa ja kõigile meeldejääva esituse pakkus. Tahaks öelda, et tehke järgi!

Samamoodi on mul 7.klassis tüdrukuid ja poisse, kes on valmis milleks iganes, kui neile vaid võimalus pakkuda. 7ndike initsiatiivil toimus ka üritus "Laula koos meiega", kus me käisime noorematele õpilastele esinemas ja koos õppisime selgeks laulu "Wir machen Pa-Pa-Pa". Ürituse käigus tutuvustasin mina saksa keele õppe võimalusi Tabasalu koolis alates 6ndast klassist. Seega oli tegemist väikese promoüritusega vanemate õpilaste poolt noorematele. Aga see on ju tõsiasi, et õpilaselt õpilasele liigub info ja usutavus räägitu kohta palju paremini kui seda õpetaja esituses.

Õpilaste entusiasm on päris suur, kui tehakse midagi, mis ka väga meeldib. Laval esinenud õpilaste silmade sära ja naerul näod näitasid, et see, mida tehti, meeldis ja tuli südamest. Seda kõike tehti ilma igasuguse hirmuta ja kartuseta, et äkki ütlen või laulan midagi valesti. Õpilased lihtsalt tulid ja tegid ÄRA! Vahva! See pakkus kõigile suurima naudingu.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen