Samstag, 29. Januar 2011

Freitag, 28. Januar 2011

Kes ma olen?

Juba keskkooli ajal unistasin sellest, et minust saab kunagi õpetaja. Keerulisem oli aine valik, mida soovin õpetada. Teadsin, et oma saksa keele oskuse poolest ei saa ma ülikooli saksa keele erialale sisse. Tegin sisseastumiseksamid edukalt Tallinna Pedagoogikaülikooli pedagoogika ja algõpetuse erialale ja 5 aastat hiljem olin valmis astuma oma esimeste mudilaste ette Pelgulinna Gümnaasiumis klassiõpetajana.

Soov saada saksa keele õpetajaks ei tuhmunud aga kunagi. Õppisin südilt saksa keelt lisaks. Osalesin saksa keele õpetajate ümberõppe kursustel. Aastal 2006 sain võimaluse õppida aasta aega Kölni ülikoolis kasvatusteaduste erialal. 2008. aastast olen tegev saksa keele õpetajana Tabasalu Ühisgümnaasiumis ja Eesti Saksa Keele Õpetajate Seltsi juhatuse esimehena. Igati tore on olnud anda aastaid oma elust saksa keele ja meele propageerimisele meie väikeses Eestis.

Õppimiskirg on olnud nii suur, et pidasin vajalikuks lõpetada ka magistrantuur Tallinna Ülikoolis kasvatusteaduste erialal. Viimastel aastatel olen olnud õppija rollis eriti just IKT valdkonnas ja Sõpruskoolid Euroopas/eTwinning mentorina omandamas uusi teadmisi. Alati on paelunud mind projektitöö ja projektikirjutamine. Selles valdkonnas olen ka pidevalt ennast täiendanud.

Uus kogemus on minu jaoks väikelastele saksa keele õpetamine projekti "Saksa keel lasteaias" raames, mille eesmärgiks on varane keeleõpe läbi mängu, laulu, tantsu, liikumise ja rütmi.

Olen pedagoog- metoodik ja õpetanud koolis lapsi alates 1995.aastast. Olen uue avastaja ka emana, sest mul kasvab peres 2 väikelast Grete Maria ja Gert Martin.

Sonntag, 16. Januar 2011

Tere!

Kallid sõbrad ja teised huvilised!

Sellesse blogisse tahaksin kirja panna oma mõtted endast kui õppijast ning edasi anda oma kogemuse õppijana. Esialgu tundub ülesanne raske, aga ma usun, et suudan kõigile pakkuda nauditava lugemiselamuse.

Kohtumiseni ja lugemiseni,
Krista